Lek&Bus och spontan Napp-Fest!

Jag får tapetserat hemma, så här sitter jag nu, i ett av mina flickrum. Saker blir direkt lite som då. Det är inte så stor skillnad egentligen? Jag lyssnar på Winnerbäck, precis som då. Jag lägger bara in lite andra värderingar och känslor i texterna. Jag sitter vid en dator och bloggar, som då, bara att då det begav sig, så var datorn stationär och bloggen kallades "dagbok". Katter springer omkring, men nu är det den yngre generationen.

Men men, vi har bott här sedan i Lördags eftermiddag, och blir nog kvar här några dagar till. Jag och ungen har nyss tittat på "Rapunzel-Filmen" - hennes nya favorit, och myst i bäddsoffan som hon sover i. Vi har det bra.

I Torsdagsmorse, så sa jag till Filippa "Igår när jag letade i lite lådor, så hittade jag en sak som jag hade när jag var liten, och som du ska få i present när du slutar med napp!" - Hon frågade lite nyfiket, vad det var och så, och när jag inte berättade, så sa hon spontant - "Ja ska sluta ida mamma! Ja ska aldri mera ha napp!"

Sedan dess har hon inte haft napp en enda gång
, och faktiskt inte ens frågat efter någon! - Stora duktiga unge!

Vi ställde såklart till med fest! Speciellt inbjudna av ungen, kom på eftermiddagen, och det bjöds på ballonger, tårta, och massor med glass. Och alla fick ta med sig en napp hem. <3 - Presenten var, om det händelsevis är någon mer nyfiken, en liten silverberlock, i form av en napp, som numera sitter runt hennes hals dygnet om.


Filippa har skrivit dörrskylten helt själv!


Stolt!
Filippa Danielle Thuring - Slutade med napp 19/4 - 2012.


En annan sak som hänt de senaste dagarna, är att -vi-, efter många turer, fått en tjej som ska vara med oss några timmar i veckan. Hjälpa till på aktiviteter med F, är hennes huvudsakliga uppgift. För även om Filippa faktiskt uttryckt åtskilliga gånger, att hennes mamma är världens bästa, så finns det jue tyvärr en del saker som jag tyvärr inte klarar utan hjälp. Hitills så har jue supermormor, eller någon annan vänlig själ, ryckt ut vid de tillfällena. Men för både oss själva, och för vår omgivning, så hoppas vi att dethär ska bli en bra lösning!

Än så länge så har hon bara jobbat vid tre tillfällen, så det är väldigt nytt för oss alla. Jag, som gärna ser att jag gör allt själv och på mitt sätt, tycker förstås att det är svårt, men det kanske ger sig? - Tjejen som jobbar, är rädd att trampa på tårna och försöker hitta "sin roll". F har i alla fall accepterat henne, vilket känns skönt.

Men vi har passat på att ha skoj medan vi lär känna varandra! Hon har hunnit med att vara med på både badhuset, Lek&Bus-Landet och en superskoj lekpark. Jag tror inte direkt att hon vantrivs med sitt nya jobb. ;)


Badbrudarna - Eyrabadet - 20 April 2012.


Filippa har, med egen fantasi, byggt en "Vattenbil"! <3
Hon har förvandlats till ett vattendjur, hon är lika kaxig både över
och under ytan, förvandlingen skedde över en natt!


Någon som saknat skridskorna?
Lek&Bus - 22 April 2012.


Älskade studsmattan! Här spenderas -minst- 40 minuter av tiden.
Som tur är, så tycker Jonatan, det andra barnet vi brukar leka med,
lika mycket om den han också! ;)


Flickorna Thuring - I en lekpark nära oss, strax innan regnet kom.
23 April - 2012.


Vi vänjer oss nog med dethär också, så småning om.

De bästa mammorna hoppar inte?

I Måndags på Miniröris:

Vi är mitt i gympapasset, jag är med på allt jag kan. Då Filippa kommer springandes i full fart, från andra sidan av idrottshallen, rakt emot mig. Kastar sig i min famn, kramar mig hårt, och utbrister:

"Åh maammaaa.. Jag ääälskaar dig! Du ä den BÄSTA mamman i HELA världen!"

Sedan gör hon en liten paus.. Tittar lite runt omkring i salen, på alla hoppande och skuttande mammor och pappor. Sedan kramar hon mig sådär hårt igen, och fortsätter:

"Jag VILLE ha en mamma som heter Caroline... Och som -inte- kan hoppa! - Det VILLE jag!" <3


Älskade barn, om du visste hur mycket det värmer din mammas hjärta!


I Ösregnet - den 10 April 2012.

- Äh, jag tar domhär!

Min dotter slutade helt med blöja, på dagtid, den 18 December 2011. Det går superbra, sedan den dagen, så har det hänt en olycka. -EN-! Och det var första veckan. Hon är så duktig, jag är så stolt! På natten har hon haft blöja hela tiden, men periodvis så har samma blöja varit torr i 1-2 veckor innan hon kissat i den. Den sista tiden har hon vaknat en eller ett par gånger varje natt, gått upp på toa, och sedan somnat om. Men velat ha blöjan på som säkerhet.

Men igår kväll så sa hon att hon ville prova att sova med bara trosor för första gången. Eftersom blöjan nu varit torr i 4 veckor, så tyckte jag det var en utomordentligt bra idé. Att hon de tre senaste nätterna dessutom sovit natten igenom, utan att vakna och kissa, bådade väldigt gott.

Så var det då dags, igårkväll den 10 April 2012, så skulle hon sova utan blöja, på natten första gången. Hon somnade runt kl20, som vanligt. Jag var vaken en stund, så vid 23-tiden, när hon rusade upp, så låg jag fortfarande vaken i min säng.. Haha, jag skrattar redan nu, när jag skriver. Tyvärr tror jag inte ni förstår hur otroligt roligt det var, jag tror det måste upplevts.

I alla fall. Jag hör hennes skjutdörr dras upp, aggresivt, hon fullkomligt springer över parketten, -rycker- upp min sovrumsdörr och ska gå in. Ångrar sig dock halvvägs, och drämmer igen dörren, med all sin kraft. Springer istället, i full kaliber in i badrummet.. Utan att tända lampan, så smäller hon upp toalocket och sätter sig och kissar. När hon är klar, så hoppar hon ned (allt detta hör jag, fnittrandes, från min säng..) och börjar riva runt på hyllan efter toapapper... Efter någon minuts raffsande, så hör jag klapprande fötter komma mot mitt håll igen. Hon rycker upp dörren till mitt sovrum, springer in, och slänger igen. - Hon hoppar sedan upp i min säng, det är jag ser på henne att hon hon är nästintill sovande. Jag frågar om hon kissade, om hon kom ihåg att torka sig, tvätta händer och spola... "Mmmm.. ja gjorde allt det mamma!" - Mumlar hon, samtidigt som hon tar upp mina mysbyxor från sängen.. Tittar skeptiskt på dem, från alla tänkbara vinklar. Känner på dem.. Och kramar dem.. - Jag berättar smått skrattande att det där inte är Gojgoj.. (hennes gosa) - Utan att det är mammas byxor. "Aaa.. Ja vet mamma.." - När jag frågar om hon inte ska gå till sitt rum och hämta Gojgoj? Så Tittar hon på byxorma igen, och säger sedan "Äh, ja tar domhär!" - Kramar dem hårt, och slänger sig sedan på kudden bredvid min, och somnar på 10 SEKUNDER(!) - Ovanpå täcket. <3

Jag baxade ned henne under täcket, och sedan sov hon, djupt, i 9 timmar, ständigt kramandes mina mysbyxor. <3 - Alltså, jag förstår om ni inte tycker det var lika skoj som jag tycker, men när ni läser, lägg då till i tanken, att allt detta hände på -mindre- än 5minuter!

Jag satt i mörkret och skrattade högt för mig själv, i säkert en kvart, innan jag, glad i hjärtat, somnade bredvid knasbarnet.. <3 - Tilläggas bör, att hon varken torkade sig, spolade eller tvättade händerna.. ;)

- På morgonen kom hon upp och ropade triumferande "JA KLARA DÄ MAMMA, JA BEHÖVER ALDRIII MER HA BLÖJA!" <3 <3 <3 <3



... Ibland är man bara lite tröttare än annars. <3

Sjuka, upptagna, busiga, men högst levande!

Vi lever! Det har bara varit lite mycket, av alla dess slag nu på sista tiden.


Både jag och dotter låg sjuka i nästan två veckor, influensan. Filippa hade runt 40 i feber, i över en vecka. Då ringde jag 1177, och fick en jourtid, eftersom det var Lördag. Det visade sig att hon hade Streptokocker. Kåvepenin i tio dagar, tre gånger om dagen. Första gången hon käkade Penicilin, och stackars unge vad otäckt hon tyckte det var. Men hon kämpade på, drack "Äckelmedicinen" när hon skulle, och tjänade på det runt 260:- <3




Vi var sjuka så länge, så till slut så sa F "Jag vill INTE se mer på Barnkanalen,
jag vill bara gå ut och stå på marken! Snälla mamma!"

Det gav med sig mer och mer, och till slut så blev vi bättre, jag utan Äckelmedicin, och F med. Medicinpengarna är nu upphandlade, på "affären med en hiss och en trappa", efter strikta order. Hon fick välja vad hon ville, som pengarna räckte till, och hon kom hem med en Hello-Kitty-Fotboll, en kassapparat, och en bärsele till dockorna!



När vi äntligen var bättre, så fick F i alla fall vara hemma från dagis de tio dagarna hon skulle äta Kåvepenin. Dels för att hon fortfarande hade en hemsk hosta, och snorade konstant! - Men också för att medicinen gjorde henne trött.. Väckte jag henne inte, så sov hon vissa dagar till 11.30 (!) - Vilket inte fungerar så bra, när man förväntas vara på dagis kl9. ;) Dessutom så var vi jue tvungna att njuta av den där våren, som alla hade tjatat om, de senaste veckorna, men som vi bara sett från soffan, genom fönstret! Det var jue såklart tvunget till att vara lite extra fint väder just då, bara för att!

Men det var ganska så fint väder, den veckan hon var hemma utan feber också! <3

Oj, vad hon hade längtat till sandlådan!

Okej, mamman hade längtat hon också!

"Mamma, titta nu!"

"Kolla min balans, jag är bättre än du mamma!" <3

Cykeln stod kvar efter två veckors sjukdom,
vilken himla tur!

Nu sista dagarna har vi haft det -helt- underbart! Busat med vänner, Lek&Bus-Landet, Påskfest, aa, just nu är vi inne i ett stim, nu är det bra! Trots att det är lite kallare ute, men låt mig påminna er alla som klagar; det är såhär VARJE år! ;)

Lek&Bus, det är en favorit, och mamman ska med på ALLT! <3

Min älskade Påskakärring!
Mamman och barnet, på Påskfest på Öppna-Förskolan!


Idag så skulle de vara utklädda på dagis också. Så jag lämnade en liten Påskakärring imorse, med matsäcks-ryggsäck på ryggen, som skulle gå med vännerna och ha Påskmys i skogen! <3


Hon hittade sig en kvast också!
Men flyg inte till Blåkulla mitt älskade barn, jag behöver dig här!


Själv så ska jag nog inte göra så mycket vettigt alls idag tror jag. De gamla vanliga måstena såklart, och sedan så ska jag skriva på lite papper som jag måste skicka in. Och välja tapeter! Herregud, jag måste bestämma mig idag! Jag har dragit ut på det flera dagar nu, så snart skickar de väl en indrivningsman efter tapetpärmarna! ;)

Barnet har kommit på att om man bubblar i mjölk,
så blir det som mjölkkristaller.. Underbaring!

Hoppas att någon fortfarande läser? :)







 


RSS 2.0